Seinäjoen seurakunnan leirikeskukset

Historia

Honkiniemen omistaa Seinäjoen seurakunta. Honkiniemi muodostuu Kuoppalan ja Kulmalan tilallisilta ostetuista alueista ja on laajuudeltaan kaiken kaikkiaan 14 ha.

Ensimmäisten rakennusten rakentaminen on aloitettu 1968 ja leiritoiminta on alkanut vuonna 1969. Tällöin valmistui 6 kpl 8-10 hengen mökkejä, joista kaikki on remontoitu 6-7 hengelle. Mökit ovat saaneet nimensä Aleksis Kiven Seitsemän Veljeksen vaimojen mukaan. Vuonna 1969 valmistui myös Impivaaraksi nimetty hirsirakennus, jossa on sauna n. 20 hengelle ja 30 hengen takkahuone.

Päärakennus, johon tuli keittiö, ruokasali, kappeli sekä leiri – ja keittiötyöntekijöiden asuinhuoneet, valmistui 1970. Sittemmin leiri ja keittiötyöntekijöiden tilat on otettu käyttöön henkilöstötilaksi ja toimistoiksi.

Honkiniemen leirikeskus vihittiin käyttöön 8. kesäkuuta 1970 piispa Eero Lehtisen johdolla.

Leiritoiminnan muuttuessa vähitellen yhä enemmän ympärivuotiseksi, päätettiin rakentaa kahden rivitalon ja yhden kokoustilan sekä saunan käsittävä laajennus. Tämä Tapiolaksi nimetty osa otettiin käyttöön 1982.

Käytön monipuolistuminen ja asiakkaiden muuttuneet majoitusodotukset toivat lisää majoitustilaa vuonna 1996, jolloin valmistui Metsola-niminen rakennus, jossa on kahden hengen huoneiden lisäksi kokoontumistila ja sauna.

Päärakennuksen saneeraus ja uusi, lähinnä nuoriso - ja rippikoulutyön toiveiden mukaan rakennettu opetustila ja leirityöntekijöiden majoitushuoneet valmistuivat 1998. Uudisrakennus nimettiin Väinöläksi.

Vuonna 2009 Honkiniemi juhli 40-vuotissyntymäpäiviään. Samana vuonna saatiin päätökseen kauniin hirsikappelin rakentamistyöt. Kirkon on suunnitellut ja rakentanut Honkarakenne Oy.  Ähtärinjärven rantaan nousseen tiekirkon vihki käyttöön piispa Laulaja toukokuun viimeisenä viikonloppuna v. 1999. Samana viikonloppuna kirkossa olivatkin jo ensimmäiset häät. Kirkon alttaritaulu on poikkeuksellinen. Kirkossa ei ole tyypillistä, maalattua alttaritaulua. Alttaritauluna toimii näkymä järvelle ja näin ollen luonto maalaa uuden taulun joka päivä, maisemat vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Yksityiskohtana keskipalkissa oleva risti, joka syntyi vahingossa juuri oikeaan kohtaan.

Kesällä 2000 Honkiniemeen valmistui oma jätevedenpuhdistamo.

Majoitustilat:

13 kpl            2-5 hh                    

10 kpl            2 hh                                                  

6 kpl             1 hh

1 kpl              6hh

1 kpl              6h lomahuoneisto             

Majoituskapasiteetti yhteensä 132 hengelle.
Kaikissa huoneissamme on omat wc:t ja suihkut. Osassa on lisäksi TV ja jääkaappi.
Kokoustilat 170, 80, 30 ja 20.                     

Kirkko ja kota ovat käytössä kaikkina vuodenaikoina                    

Tarjoamme hyvät harrastusmahdollisuudet eri vuodenaikoina; Talvenhiihtokautena on käytettävissä valmiita latuja, potkukelkkoja sekä lumikenkiä. Kesällä voi uida, patikoida, meloa kanooteilla ja SUP-laudoilla, tilauksesta saa myös kirkkoveneen ryhmille tai jopa jousiammuntaa, pelikentät ovat myös asiakkaiden käytössä.

 

Web Design by